Follow Saltwater Stone

FLIR lanserar Raymarine DockSense Alert

Press release   •   Oct 15, 2019 10:55 BST

DockSense Alert, som bygger på denna patentansökta teknik, kan installeras på alla båtar för säker övervakning av omgivning och trygga tilläggningar.

DockSense Alert ger alla båtägare tillgång till intelligent tilläggningsteknik

ARLINGTON, Va. – 15 oktober, 2019 – FLIR Systems (NASDAQ: FLIR) lanserade i dag Raymarine DockSense Alert, ett nytillskott i Raymarines utbud av produkter med intelligent tilläggningsteknik utformat för fler olika båttyper. Raymarine DockSense, som introducerades i början av 2019, är den första lösningen för intelligent objektidentifiering och assisterad tilläggningsteknik med rörelseavkänning för fritidsbåtar. DockSense Alert, som bygger på denna patentansökta teknik, kan installeras på alla båtar för säker övervakning av omgivning och trygga tilläggningar.

På samma sätt som förarassistansfunktionerna i dagens moderna bilar känner DockSense Alert av, visar och gör båtföraren uppmärksam på hinder kring båten med FLIRs kamerateknik och videoanalys. Livevideo från respektive DockSense-kamera gör det lätt att se döda vinklar på Raymarine Axiom®-skärmen och DockSenses intelligenta objektavkänning bidrar till att förhindra skrapmärken, kollisioner och tillbud som kan bli både dyrbara och pinsamma.

DockSense Alert-systemen består av en till fem DockSense stereo vision-kameror och en central processor som är kopplad till en Raymarine Axiom-skärm eller ett nätverk. DockSense Alert mäter exakta avstånd till kaj, pålar och andra förtöjda båtar och ger visuella realtidsindikatorer samt en livekameravy på Raymarine Axioms multifunktionsskärmar. Systemet avger även visuella larm och ljudlarm för att uppmärksamma båtföraren i realtid på effekterna av vind, strömmar och propellerkraft.

”Att lägga till med båten kan vara en stressig upplevelse, även för de mest erfarna båtförarna”, säger Travis Merrill, VD för FLIR:s Commercial-affärsenhet. ”Vårt DockSense Alert-system, med intelligenta varningar och livekameravyer, bidrar till att minska stressen vid tilläggning och gör att föraren kan känna sig tryggare med manövreringen.”

FLIR kommer att demonstrera Raymarine DockSense Alert-tekniken vid IBEX-mässan i Tampa, Florida den här veckan. DockSense Alert-systemen kommer att vara tillgängliga för Raymarines båtbyggarpartner under fjärde kvartalet 2019. En Raymarine Axiom-skärm krävs för att DockSense Alert-systemen ska fungera och de erbjuds i paket med en, tre eller fem kameror.

Du hittar mer information på http://www.raymarine.com/docksense.

###

Presskontakt:

Karen Bartlett

Telefon: +44 (0)1202 669244

E-post: k.bartlett@saltwater-stone.com 

Om FLIR Systems, Inc.

FLIR Systems, som grundades 1978, är ett världsledande företag inom industriteknik med fokus på intelligenta avkänningslösningar för försvar, industri och kommersiella tillämpningar. FLIR Systems vision är att vara ”The World’s Sixth Sense” och utveckla teknik som hjälper till att fatta mer välgrundade beslut som räddar liv och försörjning. För mer information besök www.flir.com och följ @flir.