Follow Saltwater Stone

METSTRADE - Dometic: Dometic Introducerar Branschens Första Infällbara Pentry Som Fungerar På Insidan Och Utsidan

Press release   •   Nov 15, 2018 15:26 GMT

Dometic Introducerar Branschens Första Infällbara Pentry Som Fungerar På Insidan Och Utsidan

Dometic lanserar den marina industrins första infällbara pentry som kan fungera både på insidan och utsidan av hytten. Det smarta pentryt med kompakt design kräver mindre utrymme på insidan och kan sedan används för att omvandla yachtens öppna däck till en perfekt utomhusmatplats.

Utomhuskök har blivit ett trendigt koncept bland husägare och framåtblickande båttillverkare introducerar nu konceptet på marknaden. Att skapa utrymmen för pentryt på både in- och utsidan är dock ytterst resurskrävande och medför ytterligare underhåll för båtägare.

Som expert på mobil bekvämlighet är Dometic en av få tillverkare med ett tillräckligt brett urval av produkter för att kunna ta fram en fullständig lösning. Dometic Slide-Out Kitchen togs ursprungligen fram för jeepar och har en kompakt design, men är ändå robust och korrosionsbeständig.

Inuti hytten är pentryt en kompakt enhet med elegant design. På utsidan förvandlar pentryt det soliga däcket till ett utomhuskök. Personen som lagar maten och blandar drinkarna kan mingla med vänner och familj utan att behöva gå in i hytten. Allt detta går att uppnå med en enda enhet, vilket eliminerar behovet av dubbla källor och dubbelarbete för både designers och båttillverkare.

Fördelar

  • Alla reservdelar på samma ställe. Båttillverkare kan få ett kompakt pentry med full funktion.
  • Inga behov för dubbla pentryn. Ett kök kan användas både på insidan och utsidan av hytten.
  • Ger ägaren flexibiliteten att umgås med gäster inomhus eller utomhus, beroende på humör eller väder.

Andra egenskaper

  • Korrosionsbeständig: Konstruktion i aluminium och rostfritt stål
  • Lätt att förvara: Fack med två åtkomstmöjligheter för att hålla utrustningen säker
  • Enkel installation: Skyddade flexibla rör för gas- och vattentömningsrör
  • Enkel att rengöra: Ingen ansamling av överskottsvatten
  • Lätt att använda: Tillbehör med flera funktioner och utmärkta uppvärmningsegenskaper

Meddelande till redaktörer

Pressfoton finns här.

Titta på videon som beskriver Slide-Out Kitchens smarta design och funktioner.

PRESSKONTAKT

Minako Nakatsuma Olofzon

Global PR Manager

+46 8 501 02 541

pr@dometic.com

Om Dometic

Dometic är global marknadsledare på lösningar för mobil bekvämlighet inom områdena klimat, hygien och sanitet samt mat och dryck. Dometic är verksamt i Nord- och Sydamerika, Europa, Mellanöstern och Afrika samt i Stillahavsområdet. Företaget tillhandahåller produkter för fritidsfordon, lastbilar, exklusiva bilar, fritidsbåtar och kommersiella fartyg samt för en rad andra områden. Dometic erbjuder produkter och lösningar som berikar folks upplevelser när de inte är hemma, oavsett om det rör sig om husvagnar, husbilar, båtar eller lastbilar. Vår motivation är att ta fram smarta och pålitliga produkter i enastående design. Vi driver 28 tillverkningsanläggningar i nio länder, säljer våra produkter i ca 100 länder och tillverkar ca 85 % av produkterna vi säljer in-house. Vi har ett globalt distributions- och återförsäljarnätverk för att kunna serva eftermarknaden. Dometic har ca 8 800 anställda globalt, hade en nettomsättning på 14 miljarder SEK (1,7 miljarder USD) under 2017 och har sitt högkvarter i Solna.

Mer information om Dometic finns på: http://www.dometic.com.