Follow Saltwater Stone

Raymarine: FLIR introduceert nieuwe generatie Raymarine-marifoons

Press release   •   Dec 11, 2018 13:25 GMT

De compacte Ray53, grotere Ray63 en multifunctionele Ray73 met AIS zijn stuk voor stuk complete marifoons met DSC klasse D.

De nieuwste marifoon met storingsvrije werking voor elk type vaartuig

WILSONVILLE, VS, 10 december 2018 – Met gepaste trots presenteert FLIR de nieuwe generatie Raymarine-marifoons. De compacte Ray53, grotere Ray63 en multifunctionele Ray73 met AIS zijn stuk voor stuk complete marifoons met DSC klasse D.

Elke nieuwe marifoon is uitgerust met een ingebouwde GPS-ontvanger en aansluiting voor een optionele GPS/GNSS-antenne, voor een betere GPS-ontvangst bij montage benedendeks of in een gesloten stuurhuis. Deze nieuwe marifoons sluiten aan bij de moderne stijl van de Axiom-MFD's van Raymarine en zien er bij elke stuurstand fantastisch uit, zowel bij inbouw- als opbouwmontage.

Daarnaast kunnen de Ray63 en Ray73 verbinding maken met de nieuwe draadloze VHF-hub van Raymarine. Beide modellen ondersteunen tot twee handsetstations voor draadloze communicatie overal aan boord.

Ray53: compacte marifoon met GPS

De Ray53 van Raymarine mag dan klein van stuk zijn, deze marifoon levert grootste prestaties en barst van de functies. De Ray53 is een complete marifoon met DSC klasse D en een ingebouwde GPS-ontvanger. U hoeft alleen het ATIS- en MMSI-nummer van uw vaartuig in de Ray53 te programmeren en u geniet onmiddellijk de voordelen van DSC: verbeterde oproep- en veiligheidsfuncties. De Ray53 ondersteunt zowel het NMEA2000-netwerk als het oudere NMEA0183-netwerk en kan dus verbinding maken met de andere elektronische apparatuur aan boord. Op de Ray53 kan ook een optionele externe luidspreker worden aangesloten, voor audio op een tweede locatie. De Ray53 heeft een adviesprijs van € 395,00.

Ray63: marifoon met meerdere stations en GPS

De Ray63 van Raymarine is een complete marifoon met DSC klasse D en een ingebouwde GPS-ontvanger. De Ray63 heeft een groter formaat en is voorzien van extra grote bedieningselementen en een groter LCD-scherm voor eenvoudige bediening buitengaats. Met de Ray63 is ook uitbreiding van het aantal stations mogelijk. Bovendien is de marifoon als intercom te gebruiken dankzij één bekabelde of twee draadloze RayMic-handset. Met een tweede station, de bekabelde RayMic-set, laat de Ray63 zich vanaf een andere locatie aan boord volledig bedienen. De Ray63 werkt ook met het nieuwe draadloze RayMic-systeem, bestaande uit een draadloze hub en draadloze handsets. Hiermee hebt u draadloos toegang tot de functies van de marifoon vanaf tot twee extra locaties aan boord van het vaartuig. De Ray63 heeft een adviesprijs van € 495,00.

Ray73: multifunctionele marifoon met GPS, AIS en megafoonuitgang

De Ray73, de nieuwe multifunctionele marifoon van Raymarine, is het centrale communicatiepunt van uw vaartuig. De Ray73 bevat alle functies van de Ray63, plus een ingebouwde AIS-ontvanger en een krachtige megafoonuitgang. Dankzij de AIS zorgt de Ray73 voor aanvaringspreventie en stuurt de marifoon identificerende gegevens van dichtbijgelegen vaartuigen met AIS naar een MFD, een kaartplotter, een radar en instrumenten op hetzelfde netwerk. Na installatie van een optionele megafoon is via de megafoonuitgang van de Ray73 communicatie mogelijk met bemanningsleden op het dek en op andere vaartuigen, of mensen aan wal. De Ray73 is daarmee niet alleen een krachtige omroepinstallatie, maar kan ook handmatige of automatische mistsignalen genereren, of het vaartuig nu aangemeerd ligt of onderweg is. De Ray73 heeft een adviesprijs van € 695,00.

De nieuwe lijn Raymarine-marifoons is nu verkrijgbaar via het FLIR-netwerk van Raymarine-dealers en -verkooppunten.

####

Mediacontact:

Karen Bartlett

Saltwater Stone

+44 (0) 1202 669 244

k.bartlett@saltwater-stone.com

Informatie over FLIR Systems

FLIR Systems werd opgericht in 1978 en het hoofdkantoor is gevestigd in Wilsonville, in de Amerikaanse staat Oregon. FLIR Systems is een wereldwijd toonaangevende producent van sensorsystemen die perceptie en bewustzijn verbeteren. Hierdoor kunnen levens worden gered, verbetert de productiviteit en wordt het milieu beschermd. Met bijna 3500 medewerkers heeft FLIR de visie om 'The World’s Sixth Sense' te zijn. Dit doet het bedrijf door gebruik te maken van warmtebeeldtechnologie en aanvullende technologieën om zodoende innovatieve, intelligente oplossingen te bieden op het gebied van beveiliging en toezicht, milieu- en conditiebewaking, buitenrecreatie, inspectiesystemen, navigatie en geavanceerde dreigingsdetectie. Ga voor meer informatie naar www.flir.com en volg @flir.