Follow Saltwater Stone

Raymarine: FLIR lanserar nästa generation VHF-radios från Raymarine

Press release   •   Dec 11, 2018 13:22 GMT

Den kompakta Ray53, full-skaliga Ray63 och multifunktionella Ray73 med AIS är alla kompletta marina VHF-radios med DCS (Digital Selective Calling) i klass D.

Det senaste inom problemfria radiolösningar för alla slags fartyg

FLIR har nöjet att meddela att de lanserar nästa generation VHF-radios från Raymarine. Den kompakta Ray53, full-skaliga Ray63 och multifunktionella Ray73 med AIS är alla kompletta marina VHF-radios med DCS (Digital Selective Calling) i klass D.

De nya VHF-modellerna är utrustade med inbyggda GPS-mottagare och anslutningspunkter för valfri GPS/GNSS-antenn, vilket förbättrar GPS-mottagningen när radion är monterad under däck eller i inkapslade styrhytter. Dessa nya VHF-radiosystem är utformade för att komplettera Raymarine Axiom-multifunktionsdisplayerna och ser fantastiska ut vid alla slags roder vare sig de är yt- eller bygelmonterade.

Ray63 and Ray73 kan dessutom ansluta till Raymarines nya trådlösa VHF-hubb och stöder upp till två trådlösa handenhetsstationer för trådlös kommunikation var som helst ombord.

Ray53 kompakt VHF-radio med GPS

Raymarines radio Ray53 är liten i storlek men har imponerande funktioner och prestanda. Den marina VHF-radion Ray53 är komplett med alla funktioner inklusive DCS (Digital Selective Calling) i klass D och inbyggd GPS-mottagare. Genom att programmera in båtens MMSI-nummer i Ray53 kan du direkt börja använda de förbättrade ring- och säkerhetsfunktionerna hos DSC. Ray53-radion stöder både NMEA2000 och äldre NMEA0183-nätverk, vilket gör att den kan ansluta till annan elektronisk utrustning som finns ombord. Ray53 stöder också anslutning till valfri fjärrhögtalare och därmed ljudutgång på en annan plats. Priset för Ray53 i butik ligger på 3952 SEK ex. moms.

Ray63 VHF-radio med GPS och flera stationer

Ray63 från Raymarine är en marin VHF-radio med alla funktioner inklusive DCS (Digital Selective Calling) i klass D och inbyggd GPS-mottagare. Ray63 är byggd utifrån ett fullskaligt radiochassi och har extra stora kontroller och en större LCD för enkel manövrering till havs. Ray63 stöder också multistationsexpansion och intercom via en kabelansluten RayMic-kontroll eller två trådlösa RayMic-kontroller. Den sekundära kabelanslutna RayMic-stationssatsen gör det möjligt att använda Ray63 från en annan plats ombord. Ray63 fungerar också med Raymarines nya trådlösa RayMic-hubb och handkontrollsystem som gör att du kan kontrollera VHF-funktionen på upp till ytterligare två platser ombord på båten. Rekommenderat pris för Ray63 är 4952 SEK ex. moms.

Ray73 multifunktionell VHF-radio med GPS, AIS och megafonutgång

Raymarines nya multifunktionella VHF Ray73 är båtens kommunikationscentral. Förutom funktionerna hos Ray63 har Ray73 en inbyggd AIS-mottagare (Automatic Identification System) och en kraftfull megafonutgång. AIS-mottagaren hos Ray73 gör att du kan undvika kollisioner och identifiera andra AIS-utrustade fartyg genom en multifunktionell nätverksdisplay, sjökortsplotter, radar och instrument. I kombination med ett valfritt signalhorn möjliggör megafonutgången i Ray73 kommunikation med besättningsmedlemmar på däck eller andra fartyg samt andra i hamn. Förutom den starka kommunikationsförmågan kan Ray73 även generera mistlurssignaler, både manuellt och automatiskt, vid drift eller förtöjning. Rekommenderat pris för Ray73 är 6952 SEK ex. moms.

Det nya VHF-sortimentet finns nu tillgängligt hos FLIR:s nätverk av Raymarine-återförsäljare.

####

Presskontakt:

Karen Bartlett

Saltwater Stone

+44 (0) 1202 669 244

k.bartlett@saltwater-stone.com

Om FLIR Systems

FLIR Systems, som grundades 1978 och har sitt huvudkontor i Wilsonville, Oregon, är en världsledande tillverkare av sensorsystem som förbättrar perceptionen och ökar medvetenheten. Systemen bidrar till att rädda liv, öka produktiviteten och skydda miljön. Med sina närmare 3 500 medarbetare är det FLIRs vision att vara ”The World's Sixth Sense" genom att utnyttja värmebilder och relaterad teknik för att tillhandahålla innovativa, intelligenta lösningar för säkerhet och övervakning, miljö- och tillståndsbevakning, friluftsliv, maskininspektion, navigation och avancerad hotdetektering. Besök www.flir.com och följ @flir för mer information.