Follow Saltwater Stone

Raymarine: FLIR lanserar Raymarine Axiom XL multifunktionsdisplayer

Press Release   •   Jul 06, 2018 14:32 BST

The new Axiom XL range have been designed for use on premium yachts and glass bridges

WILSONVILLE, Oregon – 6 juli 2018 – FLIR Systems, Inc. (NASDAQ: FLIR) meddelade i dag att företaget lanserar Raymarine® Axiom™ XL-serien med multifunktionsdisplayer, med två Axiom XL-modeller som finns tillgängliga direkt. Axiom XL-displayerna är designade för lyxyachter och glasbryggor och är störst i Axiom-familjen. De har överlägsen prestanda och den eleganta enkelhet som har varit karakteristisk för den prisbelönta Axiom-serien ända sedan den lanserades.

Produktfamiljen Axiom XL är konstruerad för att klara extrema marina förhållanden och är helt vattentät. Den kan installeras både i öppna sittbrunnar och inneslutna bryggor. Alla modeller har IPS (In-Plane Switching) samt Raymarines teknik med optiskt bondade displayer som ger bred betraktningsvinkel, skarp kontrast och en oöverträffad läsbarhet i starkt solljus. Axiom XL-displayerna finns i storlekarna 16, 19, 22 och 24 tum och har en konstruktion med kant-till-kant-glas som ger möjlighet att skapa en sömlös navigationsupplevelse.

Axiom XL är en kraftfull plattform för nätverks- och videointegration med tre Ethernet-portar för anslutning till nätverkssensorer eller ytterligare displayer i Axiom-, Axiom Pro- och Axiom XL-familjen. Denna förenklade integration ger båtdesigners större flexibilitet när de skapar navigationssystem med flera displayer och stationer. Axiom XL har en inbyggd värmekamera från FLIR som ger bättre och säkrare navigation, medan HDMI-ingången gör att Axiom XL kan fungera som fjärrdator med pekskärm eller underhållningsdisplay.

Hjärtat i Axiom XL-displayerna är en snabb fyrkärnig processor med stöd för Raymarine-navigation, radar, ekolod och FLIR:s värmeteknik som tillsammans bildar en allt-i-ett-lösning i full HD. Axiom XL-displayerna använder Raymarines LightHouse 3 operativsystem och har ett elegant, intuitivt och prydligt gränssnitt som är snabbt och enkelt kan anpassas efter användarens individuella navigationsstil. Det finns möjlighet att välja mellan flera pekskärmskontroller eller Raymarine RMK-10 knappsats för fullständig fjärrstyrning av flera Axiom XL-displayer.

”Axiom XL är en viktig milstolpe för varumärket Raymarine”, säger Gregoire Outters, Vice President och General Manager för FLIR Maritime. ”Lanseringen av Axiom-serien förra året, följt av Axiom Pro, har fått erkännande från både båtindustrin och kunderna. Med Axiom XL erbjuder vi nu en lösning för glasbryggor som ger enkelhet och överlägsen prestanda för större yachter och våra premiumpartner i branschen.”

Axiom XL16 och XL19 kan beställas över hela världen via FLIR:s nätverk av återförsäljare av marinelektronik. Axiom XL24 kommer att finnas tillgänglig i juli, och Axiom XL22 i september. Priserna från Axiom XL MFD börjar på €5 995.

Om du vill ha mer information om Raymarine Axiom XL besöker du http://www.raymarine.com/axiomxl.

Om FLIR Systems

FLIR Systems, som grundades 1978 och har sitt huvudkontor i Wilsonville, Oregon, är en världsledande tillverkare av sensorsystem som förbättrar perceptionen och ökar medvetenheten. Systemen bidrar till att rädda liv, öka produktiviteten och skydda miljön. Med sina närmare 3 500 medarbetare är det FLIR:s vision att vara ”The World's Sixth Sense” genom att utnyttja värmebilder och relaterad teknik för att tillhandahålla innovativa, intelligenta lösningar för säkerhet och övervakning, miljö- och tillståndsbevakning, friluftsliv, maskininspektion, navigation och avancerad hotdetektering. För mer information besök http://www.flir.com och följ @flir.