Follow Saltwater Stone

Raymarine: FLIR lanserar Raymarine Element Series med naturtrogna ekolodsbilder

Press release   •   Dec 14, 2018 09:51 GMT

Ny kombination av ekolod och GPS för fritidsfiskare ger överlägsen bild, hastighet och enkelhet

WILSONVILLE, Oregon – 13 december, 2018 – FLIR Systems, Inc. FLIR) lanserade i dag Raymarine Element™, en ny generation av avancerade kombinationer av ekolod och GPS. Element Series har både den uppskattade Raymarine RealVision™ 3D och den nya ekolodstekniken HyperVision™ och levererar naturtrogna bilder som uppfyller kraven hos både kust- och aborrfiskare med avancerat ekolod, mångsidiga kartfunktioner och en mycket intuitiv användarupplevelse.

Raymarine Element, som bygger vidare på framgången med FLIR:s prisbelönta Raymarine Axiom®-displayer för navigation, har integrerad patentansökt RealVision 3D-ekolodteknik, vilket förbättrar fiskarnas sikt under ytan med 3D-bilder av bottnen och mer exakt indikering av fisk. Element introducerar ny patentansökt HyperVision 1,2-megahertz ekolodteknik med ultrahöga CHIRP-frekvenser (Compressed High Intensity Radar Pulse). HyperVision förstärker 3D-ekolodet med DownVision®, SideVision® och RealVision så att fiskeentusiaster kan se struktur, vegetation och fisk med naturtrogna detaljer.

Med optimering för en förenklad användarupplevelse gör Elements nya LightHouse Sport-operativsystem och intuitiva tangentkontroller att fiskeentusiasterna snabbt kan markera sina favoritplatser för fiske och skapa egna batymetriska kartor med den nya funktionen för att skapa Raymarine RealBathy™-realtidskartor. Elements användarupplevelse förstärks ytterligare av en integrerad fyrkärnig processer som ger omedelbar kartritning, smidiga RealVision 3D-bilder och snabb respons på vattnet.

”Med nya Raymarine Element Series gör vi vår mest avancerade ekolodsteknik och intuitiva användarupplevelse tillgänglig för en bredare målgrupp av fritidsskeppare”, säger Jim Cannon, ordförande och VD för FLIR Systems. ”Element har imponerande prestanda inom sin kategori och den otroliga skärpan hos HyperVision-bilder och vårt nya LightHouse Sport-operativsystem. Tillsammans omdefinierar Element kategorin för kombinerade ekolod- och GPS-navigationsdisplayer, vilket ger fiskarna bästa möjliga kapacitet”.

Element Series består av displaymodeller på 7, 9 och 12 tum. Element kommer att börja levereras under första kvartalet 2019 via FLIR:s återförsäljare inom den maritima branschen.

För mer information om Raymarine Element, besök http://www.raymarine.com/element.

-###-

Presskontakt

Karen Bartlett

Saltwater Stone

+44 (0) 1202 669 244

k.bartlett@saltwater-stone.com

Om FLIR Systems

FLIR Systems, som grundades 1978 och har sitt huvudkontor i Wilsonville, Oregon, är en världsledande tillverkare av sensorsystem som förbättrar perceptionen och ökar medvetenheten. Systemen bidrar till att rädda liv, öka produktiviteten och skydda miljön. Med sina närmare 3 500 medarbetare är det FLIRs vision att vara ”The World's Sixth Sense" genom att utnyttja värmebilder och relaterad teknik för att tillhandahålla innovativa, intelligenta lösningar för säkerhet och övervakning, miljö- och tillståndsbevakning, friluftsliv, maskininspektion, navigation och avancerad hotdetektering. För mer information besök http://www.flir.com och följ @flir.