Follow Saltwater Stone

Raymarine: FLIR lanserer Raymarine Axiom XL-flerfunksjonsskjermer

Press Release   •   Jul 06, 2018 13:46 BST

The new Axiom XL range have been designed for use on premium yachts and glass bridges

WILSONVILLE, Oregon 6. juli 2018, – FLIR Systems, Inc. (NASDAQ: FLIR) kunngjorde i dag lanseringen av den nye Raymarine® Axiom™ XL-serien med flerfunksjonsskjermer. To av Axiom XL-modellene er tilgjengelige for salg umiddelbart. Axiom XL er utformet for bruk på luksusyachter og i glassbroer. Serien har de største skjermene i Axiom-familien samt den enestående ytelsen og elegante enkelheten som har kjennetegnet den prisbelønte Axiom-serien helt siden lanseringen.

Axiom XL-serien er beregnet på bruk i ekstreme maritime forhold og er derfor helt vanntett. Den kan installeres både i åpne cockpiter og lukkede kommandobroer. Alle modellene bruker In-Plane Switching (IPS) samt Raymarines skjermteknologi med optisk bonding for å levere bredere vinkler, skarp kontrast og uovertruffen lesbarhet i sterkt sollys. Axiom XL er tilgjengelig i skjermstørrelser på 16, 19, 22 og 24 tommer med kant-til-kant-glass som gjør med mulig for skipsdesignere å utforme sømløse navigasjonsløsninger.

Axiom XL er en kraftig nettverks- og videointegreringsplattform med tre Ethernet-porter for tilkobling til nettverkssensorer eller med andre skjermer i Axiom-, Axiom Pro- og Axiom XL-familiene. Denne forenklede integreringen gir skipsdesignere større fleksibilitet ved utforming av navigasjonssystemer med flere skjermer og stasjoner. Axiom XLs innebygde støtte for FLIR-varmekamera gir forbedret oversikt og sikkerhet ved navigering, mens HDMI-inngang gjør at Axiom XL kan brukes som en ekstern berøringsskjerm for PC eller til å vise underholdning integrert i navigasjonsløsningen.

Alle Axiom XL-skjermer er utstyrt med en rask firekjernersprosessor som støtter Raymarines navigasjons-, radar-, sonar- og FLIR-varmeteknologi i en alt-i-ett-skjermløsning med full høydefinisjon (HD). Axiom XL-skjermer drives av Raymarines LightHouse 3-operativsystem og har et elegant, intuitivt og rent grensesnitt som er både raskt, åpent og enkelt å tilpasse til hver enkelt kapteins navigasjonsstil. Kapteinene kan velge mellom multiberøringsskjermkontroll eller Raymarine RMK-10-tastaturet for komplett fjernstyrt kontroll av flere Axiom XL-skjermer.

«Axiom XL er en viktig milepæl for Raymarine-varemerket», sier Gregoire Outters, visepresident og administrerende direktør for FLIR Maritime. «Lanseringen av Axiom-serien i fjor, fulgt av Axiom Pro, ble svært godt mottatt både av den maritime bransjen og av kundene. Med Axiom XL leverer vi en glassbroløsning med elegant enkelthet og enestående ytelse for store yachter og våre luksusbåtpartnere.»

Skjermene Axiom XL16 og Axiom XL19 er tilgjengelige for bestilling globalt gjennom FLIRs nettverk av forhandlere av maritim elektronikk. Axiom XL24 blir tilgjengelig i juli, tett etterfulgt av Axiom XL22 i september. Prisene for Axiom XL-flerfunksjonsskjermer starter på EUR 5 995,00.

Mer informasjon om Raymarine Axiom XL finnes på http://www.raymarine.com/axiomxl

Om FLIR Systems

FLIR Systems ble grunnlagt i 1978 og har hovedkontor i Wilsonville, Oregon. Selskapet er en verdensledende produsent av sensorsystemer for bedre avlesning og større bevissthet, noe som bidrar til å redde liv, forbedre produktiviteten og beskytte miljøet. Med sine snart 3500 ansatte er FLIRs visjon å være «The World's Sixth Sense», ved å utnytte termisk bildebehandling og tilhørende teknologier, som tilbyr nyskapende, intelligente løsninger for sikkerhet og overvåking, miljø- og tilstandskontroll, fritidsaktiviteter utendørs, maskinvisjonsteknologi, navigasjon og avansert trusseloppdagelse. Hvis du vil ha mer informasjon, kan du gå til http://www.flir.com og følge @flir.