Follow Saltwater Stone

Raymarine: Snakk hvor som helst om bord med Ray90 og Ray91 VHF med støtte for trådløs kommunikasjon

Press release   •   Sep 06, 2018 14:35 BST

Med allsidige Ray90 og Ray91 kan du ha opptil to kablede og tre trådløse håndsettstasjoner (tilleggsutstyr) i et system.

Med tradisjonelle VHF-radioer har brukerne begrenset bevegelsesfrihet på grunn av den korte ledningen til håndsettet. Med Raymarines nye modulære VHF-radioer Ray90 og Ray91 kan du bevege deg fritt og kommunisere overalt på båten med trådløse håndsettstasjoner som tilleggsutstyr.

Med allsidige Ray90 og Ray91 kan du ha opptil to kablede og tre trådløse håndsettstasjoner (tilleggsutstyr) i et system. Om du velger kablet eller trådløst, så har brukerne full tilgang og kontroll over alle funksjonene som VHF-radioene har å by på.

Begge modellene har kraftig VHF-radiomottaker i høy kvalitet med nyeste klasse D digitalt selektivt anropsystem (DSC) med god brukervennlighet og sikkerhet. Ray90 og Ray91 er også utstyrt med innebygd megafon og tåkesignal, systemet kan enkelt utvides med en hornhøyttaler for disse funksjonene(tilleggsutstyr). I tillegg til skip-til-land- og skip-til-skip-anrop kan Ray90/91 også brukes til kommunikasjon om bord. Radioens intercom-funksjon kan brukes til interne anrop fra stasjon til stasjon.

Ray91 har også innebygd AIS-mottaker klasse B. Ved å koble Ray91 til båtens multifunksjonsskjerm og instrumentsystem kan brukerne se posisjonen og identiteten til fartøy utstyrt med AIS i nærheten.

Enkle utvidelsesmuligheter

Grunnpakken for Ray90- eller Ray91-systemet inneholder en svartboks-transceivermodul og et sett med kablet håndsett og høyttaler. Transceivermodulen er skjult og har mulighet for tilkobling av en ekstra kablet stasjon samt en trådløs hub. Med den trådløse huben kan Ray90/91 brukes med opptil tre trådløse håndsettstasjoner. Trådløs teknologi er en utmerket løsning for å få VHF-radio på steder der det er vanskelig å legge kabel.

De trådløse håndsettene får strøm fra innebygde, oppladbare litiumionbatterier med lang levetid. De trådløse håndsettene bruker den nyeste induktive ladeteknologien. Det er ingen ladeporter, kontakter eller kabler – håndsettet settes ganske enkelt tilbake i den medfølgende dokkingstasjonen. Hvert trådløst håndsetthar også en praktisk lokaliseringsalarm som gjør det enkelt å finne igjen håndsettet. Når lokaliseringfunksjonen utløses på en annen stasjon, avgir enheten du leter etter, et lydsignal.

Ray90 og Ray91 er kompatible med det nyeste regelverket for radioer med DSC, har integrert GPS og tilkobling for ekstern GPS-antenne. Radioene kan kommunisere med andre multifunksjonsskjermer og instrumenter om bord ved hjelp av bransjestandard NMEA2000 eller NMEA0183.

Ray90, Ray91 og det kablede og trådløse tilbehøret er tilgjengelig hos Raymarine-forhandlere over hele verden. Du finner mer informasjon på http://www.raymarine.com/vhf-radio-communication

####

Media contact:

Karen Bartlett

Saltwater Stone

+44 (0) 1202 669 244

k.bartlett@saltwater-stone.com

Om FLIR Systems

FLIR Systems ble grunnlagt i 1978 og har hovedkontor i Wilsonville, Oregon. Selskapet er en verdensledende produsent av sensorsystemer for bedre avlesning og større bevissthet, noe som bidrar til å redde liv, forbedre produktiviteten og beskytte miljøet. Med sine snart 3500 ansatte er FLIRs visjon å være «The World's Sixth Sense» ved å utnytte termisk bildebehandling og tilhørende teknologier til å tilby nyskapende, intelligente løsninger for sikkerhet og overvåking, miljø- og tilstandskontroll, fritidsaktiviteter utendørs, maskinvisjonsteknologi, navigasjon og avansert trussel-oppdagelse. Hvis du vil ha mer informasjon, kan du gå til www.flir.com og følge @flir.

Om Raymarine:

Raymarine er verdensledende innen maritim elektronikk, og utvikler og produserer et bredt utvalg av produkter innen maritim elektronikk rettet mot fritidsbåter og lettere kommersielle fartøyer. Våre prisbelønte produkter er utviklet for høy ytelse og høy grad av brukervennlighet og selges gjennom et globalt nettverk av forhandlere og distributører. Raymarines produkter omfatter radar, autopiloter, GPS, instrumenter, ekkolodd, kommunikasjon og integrerte systemer. Raymarine er en del av FLIR Systems, en verdensleder innen termisk bildebehandling. Du finner mer informasjon om Raymarine på www.raymarine.com

Attached Files

PDF document